KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Przyjaźń międzypokoleniowa

Przyjaźń międzypokoleniowa

W Przedszkolu 182 „Tajemniczy Ogród” dzieci pod opieką nauczycieli chętnie współpracują    ze środowiskiem lokalnym.

Tym razem w ramach współpracy z Bielańskim Ośrodkiem Wsparcia dla Seniorów Nr 1, miało miejsce niezwykłe międzypokoleniowe spotkanie. Grupy 5-latków, Maki i Słoneczniki zaprosiły swoich przyjaciół na spektakl muzyczno – taneczny „Koncert życzeń”. Na tą okazję dzieci przygotowały utwór grany na flażoletach, zagrały na instrumentach „Marsz turecki”, oraz zaprezentowały swoje umiejętności wokalno – taneczne.

Goście nie kryli wzruszenia i podziękowali małym aktorom gromkimi brawami. Na zakończenie każdy uczestnik spotkania został obdarowany wykonanymi przez dzieci breloczkami i serduszkami, zostały wykonane pamiątkowe zdjęcia. Po występie był przygotowany słodki poczęstunek.

Z pewnością to integracyjne spotkanie na stałe zagości w naszym przedszkolnym kalendarzu. Takie międzypokoleniowe działania przynoszą wiele korzyści: wzmacniają więzi w społeczności lokalnej, wzbogacają procesy uczenia się zarówno dzieci, jak i osób starszych, a przede wszystkim dają radość obu stronom.

Jeszcze raz życzymy naszym wyjątkowym Gościom dużo zdrowia, radości oraz spełnienia wszystkich marzeń.

 

Joanna Kroszkiewicz

Anna Polakowska