KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Stokrotki

Tydzień I. W świecie baśni. • Wzbudzanie zainteresowania literaturą: słuchanie wierszy, opowiadań, baśni • Rozwijanie mowy: recytowanie krótkich wierszy • Rozwijanie umiejętności liczenia, posługiwania się liczebnikami • Rozwijanie umiejętności wokalnych Tydzień II. Zimą opiekujemy się zwie...

Tydzień I: Ubieramy się ciepło. • rozumienie konieczności dostosowania ubioru do temperatury i pory roku • nazywanie poszczególnych elementów garderoby, dopasowywanie ich • do odpowiedniej części ciała • dochodzenie do samodzielności w ubieraniu i rozbieraniu się Tydzień II: ulubion...

Tydzień 1: W świecie figur geometrycznych. • Rozbudzanie intuicji geometrycznej, dostrzeganie kształtu koła, kwadratu, trójkąta wśród innych figur • Dostrzeganie figur geometrycznych w przedmiotach z otoczenia • Usprawnianie i wzmacnianie sprawności manualnej dłoni, palców – p...

Tydzień I: Jesień w sadzie. • Poszerzanie wiedzy na temat owoców: gruszek, jabłek i śliwek • Zapoznanie ze znaczeniem słowa: sad • Porównywanie liczebności zbiorów • Rozwijanie umiejętności wokalnych • Rozwijanie sprawności manualnej Tydzień II: Kolorowe warzywa. • ...

Tydzień I: Pierwszy raz w przedszkolu. • Pokazywanie dzieciom zabawek w przedszkolu, zachęcanie do zabawy • Zapoznanie z wyglądem Sali, łazienki, szatni • Utrwalanie imion kolegów i koleżanek z grupy • Zapoznanie z kącikami zainteresowań, omawianie sposobu korzystania z nich Tydzień II: Jes...