KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

JADŁOSPIS 19-22.05.2020

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 18.05.2020

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, krakowska parzona, ser żółty, pomidor, ogórek zielony,  herbata rumiankowa

 

Jabłko,

suszone owoce

i ziarna

Kapuśniak,

kotlet mielony, kasza gryczana biała niepalona, surówka bułgarska

woda z cytryną i miętą

 

Brunchette na ciepło

(wyrób własny), 

herbata zielona

 

alergeny: 1, 7

Alergeny: 8

Alergeny: 1, 7, 9

Alergeny: 1,  7

WTOREK  19.05.2020

Zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, salami,

 pasta z białego sera, ogórek kiszony, rzodkiewka

herbata Melissa

Gruszki

suszone owoce

 i  mix ziaren

 

Rosół z makaronem,

udziki pieczone, ryż,

surówka jesienna
lemoniada

 

 

Sałatka jarzynowa,

pieczywo pełnoziarniste

 z masłem, herbata z cytryną

Alergeny: 1, 7

Alergeny: 7

Alergeny: 1,  3, 9

Alergeny: 1,  7

ŚRODA 20.05.2020

Ryż na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa, serek wiejski

 ogórek zielony, papryk,

herbata

 

Jabłko

suszone owoce

i mix ziaren

Zupa pomidorowa ,

naleśniki z jabłkiem/ serem, surówka

 z marchewki z ananasem

 woda z cytryną i miętą

Makaron zapiekany,

 truskawkami i polewą jogurtową

herbata owocowa

Alergeny: 1,  7

Alergeny:

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Alergeny: 1, 4, 7

CZWARTEK 21.05.2020

 

Kawa inka, pieczywo mieszane

z masłem, polędwica sopocka, twarożek na słodko, ogórek kiszony, rzodkiewka,

herbata zielona

 

 

Gruszka

suszone owoce

i mix ziaren

Zupa ogórkowa, antrykot kurczaka, kasza bulgur, surówka z czerwonej kapusty

lemoniada

Musli z jogurtem(wyrób własny)

herbata rumiankowa

 

Alergeny: 1,  7

Alergeny: 7

Alergeny: 1,  4, 9

Alergeny: 1,  7

PIĄTEK 20.05.2020

Płatki kukurydziane, pieczywo mieszane z masłem, szynka „Krakus” , ser żółty, ogórek zielony, pomidory, herbata  

z cytryną

 

Jabłko

bez pestek,

suszone owoce

i mix ziaren

Zupa szczawiowa,

kotlet z ryby, ziemniaki, surówka

 z kapusty kiszonej

lemoniada

Ciasto drożdżowe

z kruszonką

(wyrób własny)

kakao

 

 

Alergeny: 1, 7

Alergeny: 7

Alergeny: 1,  3, 7, 9

Alergeny: 1,  3, 7

ALERGENY

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 sierpnia 2011 r.)

1.         Zboża zawierające gluten

2.         Skorupiaki i produkty pochodne

3.         Jaja i produkty pochodne

4.         Ryby i produkty pochodne

5.         Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6.         Soja i produkty pochodne

7.         Mleko i produkty pochodne

8.         Orzechy

9.         Seler i produkty pochodne

10.      Gorczyca i produkty pochodne

11.      Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.      Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

13.      Łubin i produkty pochodne.

14.      Mięczaki i produkty pochodne.

GRAMATURA POSIŁKÓW 

 

Śniadanie:

Zupa mleczna

Pieczywo

Masło

Wędlina/ser żółty

Pomidor, ogórek

Papryka, rzodkiewka

Napój

II śniadanie:

Owoce

Warzywa

Orzechy, ziarenka

Sok świeży

Obiad:

Zupa

Kotlet mielony, schabowy, z piersi kurczaka

Klops

Udko kurczaka

Mięso duszone bez panierki

Gulasz, mięso razem z sosem

Ziemniaki

Ryż, kasza, makaron

Surówka

Mizeria

Warzywa gotowane z wody

Dodatek warzywa (pasek papryki, krążek marchewki)

 

 

200 g

35 g

6 g

15 g

30 g

20 g

150 g

 

80-100 g

20-30 g

5 g

130 g

 

250-300 g

65 g

60 g

85 g

55 g

100-120 g

150 g

80-100 g

100 g

120 g

70 g

30 g

 

Podwieczorek:

Pieczywo

Masło

Wędlina

pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka

ciastko, biszkopt

ciasto

owoce

sałatka

placki ziemniaczane, racuchy

 

 

25 g

4 g

15 g

20 g

40 g

100 g

50 g

70 g

100 g