Jadłospis
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 25.01.2021 | |||
Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, krakowska sucha, wędlina drobiowa serek wiejski, papryka, ogórek zielony, herbata miętowa
| Mandarynki, suszone owoce i mix ziaren | Barszcz biały, antrykot z kurczaka, kasza pęczak, marchewka gotowana, brokuły, lemoniada | Kisiel (wyrób własny), bułka żytnia z masłem herbata z cytryną |
alergeny: 1, 7 | Alergeny: 8 | Alergeny: 1, 7, 9 | Alergeny: 1, 7 |
WTOREK 26.01.2021 | |||
Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, krakowska sucha, pasta z jajeczna, szynka z indyka, ogórek kiszony, pomidor, Melissa
| Winogrona, suszone owoce i mix ziaren | Rosół z makaronem, gulasz drobiowy z warzywami w sosie pomidorowym, kasza gryczana biała niepalona, buraczki na ciepło woda z cytryną i miętą
| Sałatka jarzynowa, pieczywo wieloziarniste z masłem herbata rumiankowa |
Alergeny: 1, 7 | Alergeny: 7 | Alergeny: 1, 3, 9 | Alergeny: 1, 7 |
ŚRODA 27.01.2021 | |||
Owsianka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, indyk wędzony, jajka gotowane, ogórek zielony, rzodkiewka herbata zielona
| Banan suszone owoce i mix ziaren | Krem z soczewicy, kluski śląskie z serem białym i cebulką surówka z czerwonej kapusty woda z cytryną i miętą | Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem herbata owocowa |
Alergeny: 1, 7 | Alergeny: | Alergeny: 1, 3, 7, 9 | Alergeny: 1, 4, 7 |
CZWARTEK 28.01.2021 | |||
Lane kluski na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka Krakus, wędlina drobiowa, twarożek ze szczypiorkiem, ogórek kiszony, pomidor, herbata
| Pomarańcze suszone owoce i mix ziaren | Kapuśniak, pieczeń z indyka z morelą w sosie słodko-kwaśnym, kasza bulgur, surówka z buraka na zimno woda z cytryną i miętą | Bruschetta z pomidorem i mozzarellą, na ciepło (wyrób własny) Melissa
|
Alergeny: 1, 7 | Alergeny: 7 | Alergeny: 1, 4, 9 | Alergeny: 1, 7 |
PIĄTEK 29.01.2021 | |||
Kakao, pieczywo mieszane z masłem, szynka włoska, ser żółty, papryka ogórek zielony, herbata owocowa
| Jabłka suszone owoce i mix ziaren | Barszcz czerwony z makaronem ryzowym, pulpety rybne gotowane w warzywach, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, z marchewką i jabłkiem lemoniada | Ciasto kruche z malinami (wyrób własny), herbata zielona
|
Alergeny: 1, 7 | Alergeny: 7 | Alergeny: 1, 3, 7, 9 | Alergeny: 1, 3, 7 |
ALERGENY Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny | |||
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 sierpnia 2011 r.) | |||
1. Zboża zawierające gluten 2. Skorupiaki i produkty pochodne 3. Jaja i produkty pochodne 4. Ryby i produkty pochodne 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 6. Soja i produkty pochodne 7. Mleko i produkty pochodne 8. Orzechy 9. Seler i produkty pochodne 10. Gorczyca i produkty pochodne 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców. 13. Łubin i produkty pochodne. 14. Mięczaki i produkty pochodne. | |||
GRAMATURA POSIŁKÓW | |||
Śniadanie: Zupa mleczna Pieczywo Masło Wędlina/ser żółty Pomidor, ogórek Papryka, rzodkiewka Napój II śniadanie: Owoce Warzywa Orzechy, ziarenka Sok świeży Obiad: Zupa Kotlet mielony, schabowy, z piersi kurczaka Klops Udko kurczaka Mięso duszone bez panierki Gulasz, mięso razem z sosem Ziemniaki Ryż, kasza, makaron Surówka Mizeria Warzywa gotowane z wody Dodatek warzywa (pasek papryki, krążek marchewki) |
200 g 35 g 6 g 15 g 30 g 20 g 150 g
80-100 g 20-30 g 5 g 130 g
250-300 g 65 g 60 g 85 g 55 g 100-120 g 150 g 80-100 g 100 g 120 g 70 g 30 g |
Podwieczorek: Pieczywo Masło Wędlina pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka ciastko, biszkopt ciasto owoce sałatka placki ziemniaczane, racuchy |
25 g 4 g 15 g 20 g 40 g 100 g 50 g 70 g 100 g
|