KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Słoneczniki

Rodzina

25.05.2020

Rodzina

25.05.2020

Kochani czym dla Was jest rodzina? Co to słowa dla Was oznacza? Pamiętajcie, że niezależnie od tego, czy rodzina jest mała, czy duża i jaki stopień pokrewieństwa łączy nas z najbliższymi nam ludźmi, ważne jest, by się wzajemnie wspierać, lubić ze sobą spędzać czas i dawać sobie poczucie bezpieczeństwa.1. Przeczytajcie...

1. Dziś poznamy nową literę G,g. Zastanówcie się jakie wyrazy rozpoczynają się literę G. Otwórzcie swoje książki na stronie 154 i 155 i poznajcie kształt nowej litery. Wykonajcie zadania w książce.2.Obejrzyjcie razem z rodzicami filmik o gąsienicy. FILM3. A teraz przypomnijcie sobie poznane jeszcze w pr...

Biedronka

21.05.2020

Biedronka

21.05.2020

1. Posłuchajcie wiersza o przygodach naszej dzisiejszej bohaterki, także zamieszkującej łąki, pola i ogrody. Wiersz jest krótki, może spróbujecie nauczyć się go na pamięć, a przy okazji powtórzycie kolejność dni tygodnia. Powodzenia!Jak biedronka zgubiła kropki… Wanda ChotomskaW poniedziałek...

Pszczoły.

20.05.2020

Pszczoły.

20.05.2020

1. Pszczoła, to producent słodkiego i zdrowego miodu, ale przede wszystkim najważniejszy owad zapylający rośliny - bez niej nie doczekalibyśmy się owoców, warzyw, a także bawełnyPszczoła to owad bardzo często spotykany na łąkach, dlatego warto przyjrzeć się życiu tych zwierząt dokładniej.Poniżej trzy odcinki fil...

1. Dziś poznacie motyla, na pewno dla niektórych z Was zaskoczeniem będzie film pokazujący jak rozwija się ten piękny owad. FILMPo obejrzeniu filmu zachęcamy do wycięcia obrazków z załącznika i ułożeniu ich w kolejności, tak aby przedstawiały rozwój motyla.2. Kolejne zadanie to kodowanie - załączn...